Landsindsamling

Landsindsamlingen i Røde Kors, sker altid på den første søndag i oktober måned.

Landsindsamlingen er et af de 2 krav til gennemførelse, der stilles til den enkelte Røde Kors lokalafdeling, herunder også Røde Kors Vejle, fra Røde Kors’s øverste myndighed – generalforsamlingen – og gennemføres via Landskontoret.

Der skal samles mange penge ind til alle de aktiviteter Røde Kors er involveret i, lokalt som internationalt. Lokalt i Danmark anvendes pengene f.eks. til en ny social aktivitet der kræver lidt mere til en opstart, eller en allerede igangværende aktivitet som behøver noget mere opmærksomhed. Internationalt er det katastrofehjælp, eller forebyggelse mod katastrofer, som pengene går til.

Uanset om anvendelsen af de indsamlede penge går til lokalt arbejde eller internationalt arbejde, sker det i overensstemmelse med vore 7 Røde Kors principper, herunder frivillighed, neutralitet, uafhængighed osv.

De penge der indsamles, går ikke til det store hjælpearbejde Røde Kors er involveret i med flygtninge i Danmark.

Landsindsamlingsresultatet har heldigvis været stigende de sidste par år, takket være 2 forhold:

  • Flere indsamlere til at gå rundt med indsamlingsbøsser og andre former for indsamlingsmuligheder såsom MobilePay og lign.
  • Danskerne er generelt imødekommende til at donere penge, når det går til socialt humanistisk arbejde, med en stor indsats fra frivillige.

RK_IndsamlerSådan foregår det praktiske arbejde op til og omkring indsamlingsdagen.
Har du meldt dig som indsamler, får du tilsendt en mail eller et brev med, at du er registreret som indsamler, hvor du skal møde frem og hvornår indsamlingstidspunktet er og lign. informationer.
Har du ønsker til et specielt indsamlingsområde, f.eks. i det område hvor du bor og er kendt, et område hvor du før har gået, at du ikke kan gå på trapper osv. ja så tager vi hensyn hertil.

På selve indsamlingsdagen, bliver indsamlingsbøssen udleveret til den frivillige indsamler sammen med informationsmateriale om indsamlingens formål, det selvvalgte rutekort, lidt frugt og vand på flaske m.v.

Der er så 3 timer til at samle ind, i det område man har valgt at gå rundt i, for derefter at aflevere indsamlingsbøssen på et nærmere angivet sted, f.eks. en bank eller på udleveringsstedet.
Indsamlingsbøsserne tælles op i en tællemaskine, beløbet bliver registreret på dit navn, således at vi nogle dage efter kan informere dig om dit indsamlingsresultat enten på mail eller brev.

Så venter vi ca. 10 måneder, førend vi igen tager fat på at kontakte frivillige til at gå rundt med vores indsamlingsbøsser. Mange indsamlere går jo igen fra år til år, medens nogle måske kun vil gå hvert andet år.

Vi håber at se dig som indsamler.

 

Denne side bruger cookies. Ved at klikke dig videre på siden, accepterer du dette. Læs mere om cookies...