Mnet på familiecamp

(flere billeder nederst på siden)

Mnet_Camp_Ill_01I uge 32 (2014) drog fire voksne og 5 børn fra Mnet i Vejle på familiecamp sammen med andre familier og frivillige fra hele landet. Skønt afgangsdagen fra Vejle var præget af ”syndflodsstemning” med skybrudsagtig regn, var stemningen ombord på bussen, der skulle fragte den lille gruppe til Danhostel i Hillerød, præget af spændt forventning til ugen, der skulle vise sig at blive endnu sjovere og mere indholdsrig, end nogen havde turdet drømme om.

Solen tog sig sammen og skinnede fra morgen til aften hele ugen, hvilket gav deltagerne både energi og lyst til at kaste sig over alle de arrangementer for børn og voksne, som der var mulighed for at deltage i.

Mnet_Camp_Ill_02For de voksne campdeltagere var de fleste formiddage afsat til faglige kurser, der havde til formål at give forældrene redskaber til at løse mange af de hverdagsproblematikker, der kan være så vanskelige at tackle, hvis man står alene med opdragerrollen. Imens havde børnene og de (barnlige) frivillige det herligt udenfor med et væld af aktiviteter – træklatring, boldspil, cirkus, naturvandring (med obligatorisk spisning af røde tissemyrer), sækkeløb etc., etc.
Om eftermiddagen havde alle fri til at gøre præcis, hvad de havde lyst til.

At dømme efter det generelle snakke- og latterniveau, brugte langt de fleste voksne deltagere fritiden på at drikke spandevis af kaffe og udveksle erfaringer med dem fra de andre netværk.
Børnene tullede rundt og legede eller spillede bold og kom kun lige forbi deres forældre for at få fyldt depoterne op med kolde drikke og snacks.

Mnet_Camp_Ill_03Til dem, der stadig havde lidt energi tilbage efter en lang dag, bød aftenerne på bålfester med bagning af (klægt) snobrød, natteløb i skoven, sodavandsdisco , rockmusik– eller blot endnu mere socialt samvær uden for under månen.

Der blev ikke sovet meget i den uge, campen varede!

Tanja Holm og Tanja Friis fra Røde Kors Vejle, der deltog i arrangementet sammen med deres børn, er enige om, at noget af det, der gjorde campen til en kæmpe oplevelse, var det fantastiske sammenhold og kammeratskab, der opstod på kryds og tværs af geografiske skel, alder og interesser. Alle bidrog positivt, også med at løse de indbyrdes konflikter, der i sagens natur opstår, når så mange forskellige familier er forsamlede på ét sted i så lang tid.
De hæfter sig i særlig grad ved den forandring hos børnene ( 9 mdr (?) – 14 år), de har oplevet i forbindelse med campen. Disse har generelt fået større selvtillid, er blevet mere frie og ”er vokset helt enormt på en uge.” (Tanja Holm)

”Vi skal helt sikkert med næste år” lyder det samstemmende fra de to Tanja´er.

Nå ja, så regner de to i øvrigt også med at tage en tur til Ærø og besøge de fantastisk dejlige mennesker, de mødte herfra, inden alt for længe.


Klik på de små billeder, for at se dem i en større udgave

 

Denne side bruger cookies. Ved at klikke dig videre på siden, accepterer du dette. Læs mere om cookies...