Nørklerne

Hvad laver en nørkler?

noerkleAt nørkle betyder at lave håndarbejde, og nørklerne i Vejle og Børkop strikker på livet løs for at hjælpe børn i nød overalt i verdenen, f.eks. i Cambodja, Laos, Ukraine eller senest Haiti.

Også en hyggestund
Der er lige nu 18 nørklere i Vejle og 15 i Børkop. De mødes ca. tre til fire timer hver fjortende dag for at strikke – og snakke, for der hygges meget og gerne, når nørklerne samles omkring dette stykke humanitære arbejde, der er et uhyre vigtigt element i Dansk Røde Kors’ nødhjælpsarbejde.

Masser af tøj
Hyggen går dog ikke udover produktiviteten, og det er ganske betragtelige mængder af trøjer, bukser, huer, vanter, bluser og tæpper, der bliver produceret i løbet af et år. Ca. 700 stykker blev det til i hver af de to byer sidste år.

Smides ud med fly
Det færdige tøj og de færdige tæpper sendes til Dansk Røde Kors’ pakkecentral i Kliplev, hvor det pakkes i baller á 25 kg., der kan smides ud fra fly i de områder, hvor der måtte være brug for det.

Altid plads til én til
Det er både et dybtfølt ønske om at hjælpe mennesker i nød og en stor kærlighed til strikkepinde og garn, der forener nørklerne og får dem til at holde ved, selvom en del af dem har rundet det første skarpe hjørne. Og der er altid plads til én til.

 

Denne side bruger cookies. Ved at klikke dig videre på siden, accepterer du dette. Læs mere om cookies...