Mentorprojekt for tidligere fængselsindsatte – Primus Motor

(Kommunekredsprojekt)

En mentor er den løsladtes følgesvend
handsDen indsatte tilbydes 2 frivillige mentorer to måneder inden løsladelse og op til et år efter løsladelsen. Mentorerne mødes med den løsladte – enten sammen eller hver for sig – på ugentlig basis. Mentor og løsladte finder sammen frem til på hvilke områder, der er ønske og behov for støtte. Det kan fx være at den løsladte primært har brug for nye sociale netværk og at mentor og frivillig derfor melder sig ind i en fodboldklub sammen. Ellerdet kan være mentor støtter den løsladte i at få overblik over sin økonomi, bolig eller sundhedsmæssige situation. Alt sammen skal hjælpe den løsladte til en tilværelse uden kriminalitet.

Du kan gøre en forskel
Som frivillig mentor kan du være med til at hjælpe og støtte løsladte videre i deres nye liv, øge deres livskvalitet og forhåbentlig være med til at mindske risikoen for, at de begår ny kriminalitet.

Supervision og netværk
De frivillige i projektet mødes ca. hver 6 uge omkring forskellige faglige og sociale temaer. Der ud over er der supervision ca. 3 gange årligt for alle frivillige i projektet. For at blive mentor skal du desuden deltage i et 2-dages obligatorisk introduktionskursus. Næste kursus er d. 17.-18.
september 2016.

 

Denne side bruger cookies. Ved at klikke dig videre på siden, accepterer du dette. Læs mere om cookies...