Samaritertjenesten

Hvad laver en samarit?

samaritterSom samarit er man del af et hold, der rykker ud til forskellige arrangementer, hvor mange mennesker er forsamlede. Samaritter er en væsentlig brik i et beredskab, der også omfatter sundhedsfagligt personale, ambulancetjeneste, m.v. Du kan kende samaritter på deres arbejdstøj: Røde bukser, rød/gul jakke og en hvid T-shirt med et Røde Kors logo foran og bagpå.

Udvidet førstehjælp
Samaritterne tager sig af småskader, men kan med deres udvidede førstehjælpskursus kombineret med intensiv træning også give den livreddende og psykiske førstehjælp, der kan være afgørende for, om en tilskadekommen overlever. Alvorlige skader er ikke samaritternes område. Her træder læger og sygeplejersker til.

Hvordan bliver du samarit?
For at blive samarit skal du være fyldt 15 år og have gennemgået et førstehjælpskursus. Herefter kommer du på et team-samaritkursus, der afvikles over et år med fire kursusweekender. Hvert andet år opdateres team-samaritkurset over en weekend.

Nødvendig prøvetid
Som samarit skal man kunne holde hovedet koldt i mange former for stressede situationer, men det kan være svært for nogle. Der er derfor altid en prøvetid på tre måneder, hvor du som aspirant kommer med på nogle vagter/opgaver sammen med et par garvede samaritter. Går din prøvetid godt, vil du blive godkendt og blive en del af vores samariterhold i Vejle.

Alt skal ligge på rygraden
Samaritterne i Vejle mødes nogle timer hver fjortende dag for at øve alle de discipliner fra Vagthåndbogen, man er nødt til at mestre til perfektion. Som samarit skal man nemlig altid være beredt på at redde liv. Alt skal ligge på rygraden!


Samaritertjenesten i aktion på Jelling Musikfestival 2015
Samarit vagten på JMF i 2015 omfattede ca. 50 samaritter + læger, sygeplejerske og præster.

Vagten var døgnåbent fra torsdag middag, til mandag middag og vi havde ca. 1300 behandlinger på de 4 døgn.

Klik på de små billeder, for at se dem i en større udgave

 

Denne side bruger cookies. Ved at klikke dig videre på siden, accepterer du dette. Læs mere om cookies...