Inger Støjberg om integrationsindsatsen i Vejle Kommune: ”Absolut en succeshistorie”.

Mandag 7. maj 2018 havde Røde Kors Vejle fint besøg. Integrationsminister Inger Støjberg ville gerne høre mere om vores integrationsindsats. Med sig havde hun flere medarbejdere fra ministeriet. Fra Røde Kors kom bl.a. Anders Ladekarl, og også RK Vejles bestyrelse var repræsenteret. Aktivitetslederne for MIN cafe, hjælpefunktionen og Venner Viser Vej stod som værter, og Vejle Kommune var repræsenteret af arbejdsmarkedschefen. Og ikke mindst var der så 7 vejlensiske mænd og kvinder fra Syrien, Afghanistan og Eritrea.

img11200

Inger Støjberg fik en grundig redegørelse for vores indsats på integrationsområdet og samarbejdet med Vejle kommune. Hun lyttede opmærksomt og stillede gode, uddybende spørgsmål. Og så fortalte de 7 om deres liv i Danmark og deres håb og drømme. Ministeren var tydeligt imponeret af, at de efter ganske få år i Danmark turde stille sig op og tale i den forsamling, og at de gjorde det på godt og klart dansk.

img21200Der var en god stemning hele vejen igennem, og Inger Støjberg blev tydeligvis både overrasket og glad, da Malek på egne vegne overrakte hende en smuk buket.

img31200Vi var sammen i 2 timer inklusive en frokost, hvor ministeren havde en lang samtale med sin bordherre, Muhammed Osman og snakken i øvrigt gik livligt på kryds og tværs, indtil det blev tid til at takke af. Tiden fløj afsted, og selv om ministeren mente, at ”vi behøver vel ikke at gå lige nu” – så var ministersekretæren ikke enig. Der var en stram tidsplan, og de videre. Der var kun lige tid til en kort seance med P4-Trekanten.

Intervieweren ville vide, om ministeren kunne tage noget med sig fra mødet. Det kunne hun: ”Jeg synes faktisk, at jeg har fået rigtig meget ud af det,” sagde hun, ”fordi det her er et virkelig godt eksempel på, hvordan Røde Kors-frivillige går ind og tager hånd om integrationen og får nogle af de flygtninge, der er kommet til det Danmark ind i det danske samfund, så at de bedre kommer til at bidrage, og bliver en del af det land, som de nu bor i.” Om den frivillige indsats sagde hun, at ”det er rigtig vigtigt, når vi kan få frivillige til at løfte en opgave, som det offentlige ganske enkelt ikke kan løfte. Men de skal så selvfølgelig understøttes i det arbejde, som de nu gør. Og fortsatte: ”Det er af meget, meget stor værdi, når mennesker på den måde bruger både kræfter, men også hjerteblod på netop at hjælpe mennesker ind i det danske samfund”. Og hendes konklusion på integrationsindsatsen i Vejle kommune var, at ”det her er absolut en succeshistorie, og det er altid dejligt at se”.

img41200flemming christensen, 9. maj 2018. fotos Henning Wichmann.

Denne side bruger cookies. Ved at klikke dig videre på siden, accepterer du dette. Læs mere om cookies...