Besøgstjenesten

Bliv besøgsven

besogBesøgstjenesten er et tilbud til de medborgere, der af den ene eller anden grund er bundet til hjemmet en stor del af tiden, og som derfor let kan komme til at føle sig isolerede.

Et par timer om ugen
Som besøgsven besøger du den samme person et par timer en gang om ugen. Den, du besøger, bestemmer, hvad I skal lave. Det kan være, I skal snakke, købe ind – eller blot at gå en tur i byen.

Du er der for samværets skyld
Som frivillig besøgsven kan og skal du aldrig erstatte det professionelle plejepersonale eller hjemmehjælperen. Du kan derfor ikke påtage dig hverken praktisk arbejde i hjemmet eller plejeopgaver. Du er der for samværets skyld.

Det skal være et match
Skal besøgsvenskabet blive en succes, er det vigtigt, at du og den person, du besøger, så vidt muligt matcher m.h.t. livsindstilling og interesser. Det lykkes i langt de fleste tilfælde så godt, at mange frivillige besøger de samme mennesker i årevis.

Du holder fri, når du selv ønsker det
Selv om du og din besøgsmodtager som udgangspunkt har en aftale om en fast ugentlig besøgsdag, er du dog aldrig mere bundet, end at du selvfølgelig holder fri og tager på ferie, når du har lyst til det.

Frivillighedsbevis
Et frivillighedsbevis, der kan vedlægges en ansøgning til diverse jobs og studier, kan opnås efter en tid som besøgsven.

 

Denne side bruger cookies. Ved at klikke dig videre på siden, accepterer du dette. Læs mere om cookies...