Nørklerne

Vores ‘nørklere’, som vi kalder dem, strikker og hækler trøjer, huer, bukser, vanter og tæpper til børn i nød overalt i verden, som Cambodja, Laos, Ukraine og Haiti.

Hvad nørklerne hjælper med

Imens vores dygtige nørklere hygger og snakker producerer de tøj og tæpper i massevis. Faktisk bliver der nørklet ca. 700 stykker strikkearbejde hvert år i de to byer, nørklerne hører hjemme. Vi har 18 nørklere i Vejle og 15 i Børkop, som laver et stort stykke arbejde til Røde Kors’ nødhjælpsarbejde.

Det færdige tøj og tæpper sendes til Dansk Røde Kors’ pakkecentral i Kliplev, hvor det pakkes i baller á 25 kg., der kan smides ud fra et fly i de områder, hvor der måtte være brug for det.

Vil du hjælpe med som nørkler?

Et dybfølt ønske om at hjælpe mennesker i nød og en stor kærlighed til strikkepinde og garn forener vores dygtige nørklere og gør, at de kan producere de store mængder af tøj og tæpper, som hvert år bliver sendt til lande i nød.

Med udgangspunkt i en fælles mission om at gøre en forskel og bruge hobbyen til at hjælpe, mødes vores nørklere ca. 3-4 timer hver eller hver 14. dag og strikker og hækler. Med det udgangspunkt har de allerede en fællesskabsfølelse, som gør hyggen og snakken endnu mere betydningsfuld og endnu mere hyggelig.

Hvis du gerne vil være en del af den gode gerning og hyggen, så kontakt endelig vores afdelingsleder, vi kan altid bruge flere nørklere, der er et stort behov for hjælp i hele verden. Du finder kontaktinfo herunder.

Praktisk info

Kontakt:

Hvis du har lyst til at blive nørkler eller kender en, der kunne have glæde af netværket, er du velkommen til at skrive en mail eller give et ring. Du finder oplysningerne herunder.

Aktivitetsleder (Vejle):

Ginna Bertelsen
norklernevejle@rkvejle.dk
Tlf. 28342447

Nanna Skovmose:
norklernevejle@rkvejle.dk
Tlf. 24660206

Afdelingsleder (Børkop):

Eva Hedegaard
norklerneborkop@rkvejle.dk 
Tlf. 20447243

I Børkop mødes nørklerne hver onsdag kl. 9-12. (Dog ikke under Corona)

Denne side bruger cookies. Ved at klikke dig videre på siden, accepterer du dette. Læs mere om cookies...