Patientstøtte

Sygehusbesøgstjenesten står til rådighed, hvis en patient på sygehuset ikke umiddelbart har nogen venner eller familie, der kan hjælpe – eller som bor i nærheden.

Hvad kan en patientstøtte hjælpe med? 

Patientstøtter hjælper patienter, som ikke har nogen, der kan besøge dem. Enten fordi, de ikke har nogen venner eller familie, eller fordi deres omgangskreds og familie ikke er bosat i nærheden af Vejle.

Som patientstøtte møder vi patienten på sygehuset og sørger for, at de får noget socialt samvær. Vi hyggesnakker med patienterne og giver den omsorg, som patienten kan have behov for i deres situation.

Patientstøtteordningen er et ekstra tilbud til patienterne, og det kan aldrig erstatte sygehuspersonalets opgaver. Det er en meget vigtig pointe, og for netop at understrege, at der er forskel på sygehuspersonale og vores frivillige patientstøtter, bærer du som patientstøtte en rød skjorte – rødt for hjerteblod!

Vil du være frivillig patientstøtte? 

At være frivillig hos patientstøtte er et meget givende arbejde. Vi er alle meget glade for vores arbejde med patienterne, og det mærker vi bestemt, at patienterne også er. Hvis du kunne tænke dig at blive frivillig, skal du endelig bare kontakt os.

En vagt på sygehuset

Rammerne for ordningen er fastlagt i samarbejde med afdelingssygeplejerskerne og vagtplaner for de frivillige patientstøtter. Hvis der ikke er fremkommet ønske fra personalet om patienter, som kunne have behov for besøg, er det op til dig at lodde stemningen blandt patienterne for at se, om der alligevel ikke skulle være en eller anden, der kunne have godt af en lille snak.

Praktisk info

Patientstøtteordningen findes på regionshospitalet i Vejle på følgende afdelinger: Neurologiske, Medicinske, Organ- og plastikkirurgiske, Onkologisk og Hæmatologisk samt på Patienthotellet.

Kontakt:
Hvis du kunne tænke dig at blive frivillig, eller er interesseret i at høre mere om ordningen, er du velkommen til at skrive en mail. Du finder oplysningerne herunder.

Aktivitetsledere:
Marianne Vinkler Lassen
Tlf: 4014 6565
marlas@rodekors.dk

Liana Ligneul
Tlf: 2331 4937
patientstotte2@rkvejle.dk  

 

Denne side bruger cookies. Ved at klikke dig videre på siden, accepterer du dette. Læs mere om cookies...