Venner viser Vej

Røde Kors hjælper med at finde danske venner til flygtninge, som er bosat i Vejle Kommune. Det kan være som venskabsfamilie eller som enkeltpersoner.

Hvad kan Venner Viser Vej?

Tjenesten er til for at hjælpe flygtninge, som er kommet til Danmark uden noget særligt netværk. En dansk ven til familien eller personen kan altså hjælpe med at give vedkommende indblik i det danske samfund og den danske kultur og guide, som en ven ville gøre det.

Vil du være frivillig?

Er du interesseret i at blive ven med en flygtning eller en flygtningefamilie, så skal du endelig bare kontakte os, vi kan altid bruge flere frivillige, og du vil gøre en stor forskel for den person/familie du bliver tilknyttet.

Hvad kræves der af dig som frivillig?
Du skal have et åbent sind og lyst til at få indblik i andres kultur og lære fra dig om den danske kultur. Hver 14. dag aftaler du sammen med din flygtningeperson / familie at I mødes ca. 2 timer til hyggeligt samvær. Måske har I lyst til

  • Besøge hinandens hjem
  • Spise et måltid sammen
  • Hjælpe med afklaring af spørgsmål
  • Forståelse af vores skolesystem, forældremøder, helligdage, fødselsdage mm
  • Besøge en gratis forlystelse sammen, f.eks. Økolariet,
  • Gå en tur i nærområdet og tale om løst og fast

Sammen finder I ud af, hvad der giver mening.

Hvordan kommer du i gang som frivillig?

  1.  Aktivitetslederen for ”venner viser vej” holder et møde med dig, for at give dig en indsigt i, hvad der kræves af en god flygtningeven og finde ud af, hvilken type familie/ person du vil være et godt match til.
  2.  Aktivitetslederen holder et møde med den flygtning person/familie som efterspørger det, som du kan tilbyde
  3.  Aktivitetslederen inviterer dig og flygtningen til et fælles opstartsmøde

Mangler du en dansk ven?

Hvis du er flygtning eller kender én, som kunne have brug for en ven, så er du meget velkommen til at kontakte os, så vi kan finde et godt match.

I kan også henvende jer i ”MIN – cafe for flygtninge og indvandrere”, Damhaven 3b, tirsdag kl. 16-18. Vi formidler så kontakten videre.

 
 

Praktisk info

Kontakt:
Hvis du har lyst til at blive frivillig i Venner Viser Vej, eller er du selv flygtning og mangler en ven, er du velkommen til at skrive en mail. Du finder oplysningerne herunder.

Aktivitetsleder:
Kirsten B. Andersen
kirbro@rodekors.dk

Denne side bruger cookies. Ved at klikke dig videre på siden, accepterer du dette. Læs mere om cookies...