Integration

Hos Integrationsnetværket her i Røde Kors Vejle hjælper vi flygtninge, som har fået opholdstilladelse i Danmark og er bosiddende i Vejle Kommune med at blive godt integreret.

Hvad kan integrationsnetværket hjælpe med?

Der er mange ting, vi kan hjælpe med her hos integrationsnetværket i Røde Kors Vejle. Det kan være hjælp med kommunikationen til de offentlige myndigheder, en ven til familien, eller et netværk med andre i samme situation. Vi hjælper også med at forstå hverdagsdansk, og har lektiehjælp til både børn og voksne. I vores MIN café kan man bare møde op med det, man har brug for hjælp til.

MIN – Hjælp til flygtninge torsdag 15-18

Vi hjælper med ansøgninger om: 

  • familiesammenføring
  • forlængelse af opholdstilladelse
  • opholdstilladelse til børn, født i Danmark
  • pas
  • indmeldelse i fagforening og a-kasse
  • udformning af jobansøgninger

Vi hjælper med at læse og forstå:

  • breve fra offentlige myndigheder
  • breve fra boligforeninger og andre
  • men vi kan ikke hjælpe med økonomi

Vil du have hjælp af integrationsnetværket?

Der er meget man skal have styr på, når man er flyttet til et andet land. Der er mange nye regler, traditioner og en hel ny kultur man skal lære at kende og gebærde sig i. Derfor har vi lavet integrationsnetværket, som kan hjælpe dig/jer videre i jeres nye liv her i Danmark. Vi har passionerede og meget venlige frivillige, der nok skal hjælpe jer på vej. Kontakt os endelig, så kan vi sammen finde ud af, hvordan vi kan hjælpe dig/jer.

Vil du være frivillig hos integrationsnetværket?

Som frivillig hos integrationsmetværket er der mange ting, du kan hjælpe med og du er selv med til at skabe din rolle i netværket. Der er brug for både praktisk hjælp med kommunikation mellem flygtninge og de offentlige myndigheder og mere personligt, som at blive en ven til familien, som hjælper med alt fra praktiske ting til støtte og vejledning i det danske samfund.

Praktisk info

Kontakt:
Hvis du har lyst til at blive frivillig, at deltage i integrationsnetværket eller kender en, der kunne have glæde af netværket, er du velkommen til at skrive en mail eller give et ring. Du finder oplysningerne herunder.

Vi holder til på adressen Damhaven 3B, 7100 Vejle. Indgang bagved, til højre for butikken.

MIN – café for flygtninge og indvandrere
Kig forbi vores café på adressen, som holder åbent hver torsdag kl. 15-18, hvis du er interesseret i at få vores hjælp, eller hvis du blot er interesseret i at blive frivillig.

Aktivitetsleder for cafe og hjælp:
Flemming Christensen
E-mail: integration@rkvejle.dk

Denne side bruger cookies. Ved at klikke dig videre på siden, accepterer du dette. Læs mere om cookies...