Besøgstjenesten

Besøgstjenesten er et tilbud til de medborgere, der af den ene eller anden grund, er bundet til hjemmet en stor del af tiden, og som derfor let kan komme til at føle sig isolerede og ensomme.

Hvad besøgstjenesten kan hjælpe med?

Besøgstjenesten består af en gruppe frivillige, der hver er tilkoblet en person (besøgsmodtageren), der lever isoleret og derfor har brug for samvær for ikke at blive ensom. Det er en tjeneste, der er til stor gavn for både de frivillige og for brugerne.

Besøgsvennen og besøgsmodtageren ses et par timer om ugen og her bestemmer besøgsmodtageren, hvad tiden skal bruges på. Det kan være, I bare skal snakke, måske købe lidt ind eller gå en tur. Det finder I ud af sammen. Hvis du selv har gode idéer kan du altid tage dem med.

Mangler du en besøgsven?

Føler du dig ofte alene og måske endda lidt ensom (eller kender du en, der gør), så kontakt os endelig. Vores mål er at finde besøgsvenner til de mennesker, der har brug for det. Hvis vi har ledige besøgsvenner, så vil vi gøre vores bedste for at finde et match. Du finder vores kontaktinfo i bunden af siden.

Vil du være besøgsven?

Som besøgsven besøger du den samme person et par timer om ugen. Her bestemmer personen, hvad I skal lave. Måske har han/hun brug for hjælp til et indkøb, måske bare en snak, et spil eller en gåtur.

I bliver matchet
Vi går meget op i at matche vores frivillige besøgsvenner med dem, der mangler besøg. Vi bruger tid på at finde ud af, hvilke interesser, indstilling til livet og værdier I begge har. På den måde finder vi det bedste match, så besøgsvenskabet bliver en succes.

Fri og ferie
Selv om du og din besøgsmodtager som udgangspunkt har en fast ugentlig aftale, er du dog aldrig mere bundet, end at du selvfølgelig holder fri og tager på ferie, når du har lyst til det.

Frivillighedsbevis
Efter en tid som besøgsven, kan du få et frivillighedsbevis, der kan vedlægges en ansøgning til diverse jobs og studier, hvis du skulle have brug for det.

OBS! Som frivillig besøgsven kan og skal du aldrig erstatte det professionelle plejepersonale eller hjemmehjælperen. Du kan derfor ikke påtage dig hverken praktisk arbejde i hjemmet eller plejeopgaver. Du er der kun for samværets skyld.

Praktisk info

Kontakt:
Hvis du har lyst til at blive besøgsven, få en besøgsven eller kender en, der kunne have glæde af en, er du velkommen til at skrive en mail. Du finder oplysningerne herunder.

Aktivitetsleder (Vejle):
Maj-Britt Ahrenkiel
besogvejle@rkvejle.dk

Aktivitetsleder (Jelling):
Flemming Jensen
besogjelling@rkvejle.dk

Denne side bruger cookies. Ved at klikke dig videre på siden, accepterer du dette. Læs mere om cookies...