2013 – Året der gik

December 2013

Kære Bestyrelse og Aktivitetsledere i RK Vejle

Som I har ønsket det, vil jeg lave et kort referat af et begivenhedsrigt år i Qnet.

Året startede med en række planlagte arrangementer i løbet af foråret, vi var i gen i år iBody Shop i Nørregade og fik en fin service med ansigtspyntning, en let champagne og små gaver inden vi gik.

Vi prøvede i år noget nyt for at få fordelt opgaverne blandt de frivillige at tage i sommerhud på Fanø, sommerhuset er mit så der er ikke forbundet omkostninger med det udover forplejning som vi bruger vores julefrokostbudget til.

Vi har, da vi i foråret var for få frivillige, forsøgt at få løbet cafebesøg i gang, men det blev aldrig rigtig godt, måske fordi Cafe Parasollen ikke var det rigtige sted, men den mulighed vi kunne finde.

Heldigvis fik vi nye frivillige i april og så ændrede situationen sig, vi fik meget bedre balance i en-til-en besøgene og vores aktivitet begyndte igen at fungere og denne gang bedre end nogensinde. Vi har fået en rigtig god kontakt i krisecenteret, efter et præsentationsmøde i april, og så har vi i år fået flere kvinder fra familieafdelingen i vejle kommune.

I juni tog vi traditionen tro en udflugt til Tirsbæk, vejret var fantastisk og ungerne havde en dejlig aften med fiskeri i Vejle fjord, og snakken gik blandt kvinderne, mens der blev indtaget pølser og kartoffelsalat, afsluttende med en stor is fra kiosken med 19 deltagere.

I juli måned blev der holdt sommerferie, og vores kontakt til kvinderne og deres børn foregår her ved den mere direkte kontakt, som besøg, traveture, snak i telefonen, eller hvis en har brug for det, tager vi med ud og shopper i bil, eller til møder med kommunen og meget andet, der kan være mange ting som kan dukke op som vi kan hjælpe med, blot ved at være der.
Den 03.september havde vi i Qnet Vejle den fine oplevelse at være vært ved Røde Kors 150 års jubilæum. Et arrangement som vi har brugt meget tid og mange kræfter på og hvor alle de frivillige i Qnet deltog på dagen. Der kom 60 gæster, her i bandt både politi, kommuner, krisecentre fra hele Region syd Danmark. Vores landskontor med Anne Karen som deltager, har givet udtryk for sin store tilfredshed med arrangementet.

Den 04. oktober, valgte vi, da vi i år ikke har haft så mange kvinder med børn, i stedet for weekend turen at tage en Wellness søndag på Kellers, det blev en helt igennem dejlig dag, hvor der blev tid til gode snakke og forkælelse. En luksus der bestemt ikke ellers er råd til i kvindernes situation.

I efteråret har vi været i huset, og prioriteret ”hjemlig hygge”, vi har lavet juledekorationer og så skal vi snart afholde vores årlige julehygge aften med juleklip, æbleskiver og masser af godter. OG så er der naturligvis en julegave til både mor og børn.

Vi har lige nu 10 aktive kvinder som brugere, og der er 6 aktive frivillige, og vi mangler hænder, vi har 2 nye kvinder i kø, så vi håber, at der er flere der har lyst til at være frivillige, vi har haft en annonce i Vejle ugeavis, men der er desværre ikke meget hit på den.

Vi mangler en kontakt til vores unge mennesker fra URK, og håber at det vil lykkedes, at finde en som vil brænde lidt for vores opgave.

Jeg håber, at få et rigtig godt samarbejde med jer i det nye år, og ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Mange hilsner

Mariann Salskov
Aktivitetsleder, Q-net

 

Denne side bruger cookies. Ved at klikke dig videre på siden, accepterer du dette. Læs mere om cookies...